MBMO

MBMO Group is persoonlijk vakkundig betrouwbaar betrokken

Beleggingskansen in Zuidoost-Azië

De ASEAN regio

De ASEAN regio

De mogelijkheden die wij onze partners kunnen bieden zijn niet beperkt tot de Thaise grenzen. Thailand is namelijk onderdeel van The Association of Southeast Asian Nations. De ASEAN is een regionale organisatie van 10 Zuidoost-Aziatische en Pacific Rim-landen waarvan de regeringen samenwerken om sociaal-culturele, economische en politieke vooruitgang in het gebied te bevorderen. Simpelweg betekent dit voor onze partners dat een uitbreiding naar één van de andere omliggende landen met de oprichting van de ASEAN een stuk eenvoudiger is geworden.

De ASEAN heeft een gecombineerde bevolking van circa 660 miljoen en is hierbij groter dan de Europese Unie. De snelgroeiende bevolking, waarvan 60% van de bewoners jonger is dan 35 jaar, is in vergelijking met het westen vele malen jonger. De landen hebben een jonge beroepsbevolking en ook het aantal hoogopgeleiden neemt toe. Hiernaast groeit in de ASEAN regio het bruto binnenlands product gemiddeld met 4 tot 7% per jaar. De economie van de Zuidoost Aziatische Gemeenschap groeit daarbij meer dan twee keer zo snel als andere werelddelen zoals Europa en Noord-Amerika. Ook behoort de regio tot de meest geavanceerde regio’s op gebieden zoals e-commerce en fintech. Mede daarom wordt de ASEAN gezien als één van de meest veelbelovende regio’s ter wereld. De ASEAN is op het moment de zesde grootste economische macht ter wereld. In 2030 zal de regio naar verwachting zelfs de op drie na grootste macht ter wereld zijn na de VS, Europa en China.

De politieke leiders van de 10 aangesloten landen hebben zich ertoe verbonden een interne markt en productiebasis tot stand te brengen, waardoor de ASEAN de derde grote opkomende motor van wereldwijde welvaart wordt. Deze welvaart is gestimuleerd door een steeds diepere economische, politieke veiligheid en sociaal-culturele samenwerking van de landen.

Emerging markets zoals de ASEAN hebben gewoonweg uitzonderlijk aantrekkelijke groeivooruitzichten. Waar in het verleden met name de goedkope arbeidskosten en grondstoffen de emerging markets interessant maakten voor buitenlandse investeerders, is het nu de consumentenvraag binnen de eigen markten. De middenklasse groeit snel en  consumeert steeds meer. Tel hier de snelle economische groei, lagere inflatie, sterker winstpotentie voor bedrijven en regionale vrijhandelsovereenkomsten bij op en de regio wordt een serieuze beleggingsmogelijkheid. Dit zien ook de grotere investeringsmaatschappijen die hun focus steeds meer leggen op de Aziatische markten.

 

De nieuwe economische krachtpatser
Thailand ondernemen
Play Video about Thailand ondernemen
De ASEAN regio

Waarom beleggen in Azië?

Azië is de best presterende economie ter wereld. De grootmacht vele male sterker en sneller uit de coronacrisis dan het welvarende westen. Azië heeft meer en meer invloed op het wereldtoneel waardoor het economische zwaartepunt van de wereld geleidelijk naar het oosten wordt getrokken. 

 

Heeft u vragen? Wij staan u graag te woord!

Wenst u meer informatie te ontvangen over onze investeringsmogelijkheden? U kunt te allen tijde contact met ons opnemen. Wanneer u het contactformulier op deze pagina invult, ontvangt u een e-mail van ons met alle informatie over de uitgifte van de MBMO Group obligaties.

Obligaties van MBMO Group
ASEAN, de nieuwe economische krachtpatser
Thailand ondernemen
Play Video about Thailand ondernemen
Singapore in de ASEAN regio
MBMO Group